Hot Club de Frank

Dat het geweldige individuele muzikanten zijn zegt nog niet genoeg. Bij dit orkest is er echt een team van gemaakt, spatgelijk in het samenspel en gedisciplineerd in de arrangementen. Een toporkest!

Up to Music

De Hot Club de Frank is een spetterende mix van Gypsy Jazz, swing standards, Franse chansons, Nederlandstalige swing en zigeunermuziek. Verwacht niet zomaar een potje gypsy swing. Hier staan vier jonge mannen, inventief, virtuoos en vooral gretig; in vliegende vaart doorspekken ze hun muziek met wendingen en motieven, puttend uit traditionele swing, eigen composities en zigeunermuziek. Deze band is niet een béétje hot…

Vandaag de dag behoort de band tot de meest bekende jazz-groepen van het land. Op de radio hebben ze hun muziek echt ontdekt. Niet voor niets speelde de band al drie keer op het North Sea Jazzfestival. En de band maakt regelmatig tournees langs festivals in andere Europese landen. Een internationaal hoogtepunt was een concert op het Montreux Jazz Festival.

De muziek van de Hot Club de Frank is geschikt voor podia, jazz- en wereldmuziek festivals, muziekcafés, intieme concerten, bruiloften, recepties etc.

Cd’s

Bezetting

  • Frank Meester, contrabas en zang
  • Harold Berghuis, solo gitaar
  • Wim Lammen, saxofoons en klarinet
  • Jelle van Tongeren, viool

Website

Video

Audio

Foto’s


© New Hot Productions
Foto’s: Bart Scholtens