Harold Berghuis New Hot Trio

Een lekker relaxed swingend trio dat hier en daar Django Reinhardt in herinnering brengt, soms zigeunermuziek of klezmer naar voren haalt, maar boven alles een eigen identiteit uitstraalt. Vooral bij de wat melancholieke nummers weet de groep een geweldige sfeer op te roepen die je maar zelden hoort. Klasse!

Doctor Jazz Magazine

Het New Hot Trio speelt gypsy jazz in de stijl van Django Reinhardt en het Rosenberg Trio. Het trio speelt alle klassiekers uit deze stijl met passie en virtuositeit. Maar daarnaast heeft dit trio ook een uitgebreid repertoire eigen composities, met een eigentijdser geluid dan je meestal hoort in deze stijl. Het Duitse muziekmagazine Hot Club News schreef over deze stukken: ‘Misschien zullen ooit sommige van deze stukken tot de nieuwe gipsyjazz-klassiekers worden gerekend’.

Uiteindelijk wil het trio graag een brug slaan tussen het Parijs van de jaren 30 en het Amsterdam van nu. En zo kan het gebeuren dat je tussen de oude swingklanken, opeens funky ritmes of hippe fusion akkoorden tegenkomt. En, als ze er zin in hebben, blijken de jongens ook te kunnen zingen. Maar, het New Hot Trio blijft vooral een relaxed swingend, akoestisch trio voor Hot Club de France muziek.

De muziek van het New Hot Trio is ideaal voor kleine podia en festivals, muziekcafés, recepties en diners.

Cd

Bezetting

  • Harold Berghuis, sologitaar
  • Frank Meester, slaggitaar
  • Arnoud van den Berg, contrabas

Video

Audio

Foto’s


© New Hot Productions
Foto’s: Bart Scholtens