Rolinha Kross

Rolinha Kross heeft zich tot een zangeres van klasse ontwikkeld. Haar stem is daadkrachtig, loepzuiver, extrovert als haar begeleiders zich onderdompelen in uitbundigheid- en fluweelzacht en sensueel in de intieme passages.

de Volkskrant

Zangeres Rolinha Kross behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Jiddisch lied. Zij stond op alle grote Nederlandse podia, met haar eigen band en als gast in verschillende theaterproducties, onder andere met Ramses Shaffy en Willem Nijholt.

Vandaag de dag zingt Rolinha met haar band een mix van Jiddische en andere Oost-Europese liedjes. Ze verzorgt ook graag workshops Jiddische zang. Daarnaast heeft Rolinha een speciaal programma samen met Willy Brill, expert op het gebied van de Jiddische taal en maakster van schitterende Nederlandse vertalingen van Jiddische literatuur. In dat programma, ‘Jiddische poëzie, gezegd en gezongen’ brengen Rolinha en Willy Jiddische gedichten ten gehore, compleet met muziek, vertalingen en interessante achtergronden. Dit zijn enorm inspirerende sessies, ook als je van huis uit niet een directe band met het Jiddisch hebt.

De muziek van Rolinha Kross is geschikt voor podia, wereldmuziekfestivals, workshops, intieme concerten.

Website

Video

Foto’s


© New Hot Productions
Foto’s: Bart Scholtens